Dinsdag was het nationale pannenkoekendag. En daar deden we in de kleuterschool graag aan mee!!! In iedere klas werd er gebakken. Bij ons namen we eerst de materialen en ingrediënten waar. We leerden ook het verschil tussen materiaal en ingrediënt. Daarna gingen we stapsgewijs aan het werk. Sommige ingrediënten moesten goed worden afgewogen, anderen geteld, …. Daarna bekeken we de bakplaat, waar we 6pannenkoekjes in één keer, konden op bakken. We leerden dat de plaat moest warm worden om het deeg om te toveren tot pannenkoeken, daarvoor moesten we de stekker in het stopcontact steken. Iedereen mocht een pannenkoekje maken, maar we moesten goed opletten, dat we niet aan de warme bakplaat kwamen. In de namiddag kwamen we met alle kleuters in de zaal samen om onze overheerlijke pannenkoeken op te smullen!!! Mmmmmmm….