Deze week werkten we nog wat verder rond techniek. Onze juf stelde deze week verschillende vraagjes en wij moesten proberen antwoorden te zoeken, oplossingen voor te stellen en sommige dingen gingen we ook uittesten.

Onze juf had verschillende lichtjes mee. De lichten in onze klas, een nachtlampje en een zaklamp. We dachten samen na hoe deze lichtjes konden branden, wat het probleem kon zijn als ze niet werkten, … En natuurlijk probeerden we ze zelf uit!

Om het licht in de klas te laten branden, duwen wij gewoon op de schakelaar… Maar nu weten wij dat de elektriciteit door draden loopt achter de muren en de plafond. Het nachtlampje werkt een beetje op dezelfde manier, maar we moeten eerst de stekker in het stopcontact steken. En de zaklamp moet goede batterijen hebben, vooraleer we deze kunnen gebruiken.