Vorige week stond het zaaien en het planten centraal in ons lentethema, deze week komen de kriebeldiertjes naar voor!

We vertelden aan elkaar welke kriebeldiertjes we allemaal kennen en leerden ook waarom het kriebeldiertjes zijn. In de knutselhoek maakten we een huisjesslak. Daar het huisje precies een draaikolk heeft, maakten we deze beweging met lijm. Eens deze gedroogd is, mogen we onze slak inschilderen met waterverf. Daardoor zien we de ‘draaikolk’ beter. Ook onze vlinders zijn helemaal klaar om samen met ons te fladderen in de lucht!

We maakten ook kennis met een nieuw gezelschapsspelletje: ‘dier op dier’. Samen leren een spelletje spelen is superleuk, maar ook heel leerrijk! Ze helpen elkaar met de spelregels, ze leren omgaan met succes, maar ook met verliesmomentjes, …

Oja, volgende maandag gaan we weer samen met de leerlingen van het eerste leerjaar werken in het integratiemoment: de boekenmolen! We kijken er al naar uit!!!