Deze week werken we met alle kleuters rondom ‘GEVOELENS’.
’s Morgens en ’s Middags krijgen we telkens een klein toneelstukje te zien van de juffen. Daarna moeten we bespreken welk gevoel centraal stond in het stuk, ook gaan we dan brainstormen over wanneer wij ons zo voelen… Bij verdrietig en boos dachten we ook nog even na over hoe we iemand kunnen troosten en iemand terug blij kunnen maken. We leerden ook samen een liedje aan en een versje. We keken naar verhaaltjes over de gevoelens, …
We maken een gevoelenskalender in de knutselhoek: eerst kozen we 2, 3 of 4 kleurtjes.(hoe meer kleurtjes uw kleuter koos, hoe moeilijk de opdracht werd) De juf tekende stroken erop, die wij moeten uitknippen. Daarna kleven we deze in een bepaalde volgorde op een groot stuk karton. Het kindje dat de gevoelens toont, moeten we telkens in hetzelfde kleur kleuren, daarna uitknippen en op onze strookjes kleven. We zullen later op onze gevoelenskalender kunnen tonen hoe we ons voelen! Ook mogen we een gevoelensbeertje schilderen met waterverf, al deze beertjes vormen samen een slinger om onze kleuterzaal te versieren tijdens het forum van vrijdag…