Deze week gingen we op zoek naar een nieuw thema om rond te werken… De ideetjes die kwamen waren: de boerderij, de dino’s, de vissen en het weer. Na de stemronde was het overduidelijk, want 11 kinderen kozen voor de boerderij! Dus heb je spulletjes rondom de boerderij, breng ze gerust eventjes mee om te tonen in onze kring!

Ook leerden we deze week dat een zinnetje bestaat uit verschillende woordjes en die woordjes bestaan dan weer uit letters die we aan elkaar hangen. We zochten in de kranten, in de boekjes, op het blaadje, … naar woorden in de zin. Daarna gingen we elk apart een werkje maken hierover, waarbij we evenveel bolletjes mochten kleuren als er woordjes in de zin stonden. Onze juf gaf nog als tipje mee: tussen de woordjes is er steeds wat meer wit en je mag de woordjes zeker ook telkens onderlijnen of doorstrepen. Het werkje leek voor sommigen toch een grote uitdaging te zijn…