We werken over de boerderij en vooral de dieren van de (kinder)boerderij vinden wij het leukst!
We maken een groot dier, dat we zelf mochten kiezen, uit kartonnen bordjes in de knutselhoek.
In de kring leerden we o.a. de namen kennen van de papa, de mama en het jong van iedere familie, maar sommige hebben een moeilijke naam om te onthouden. We zingen een grappig liedje over een koetje, een kalfje en een dik varkentje.
We hebben een puzzelkaart waarop we een stempel kunnen verdienen, per gemaakte puzzel van de boerderij. In de taalhoek stempelen we de woordjes na van de dieren. We maakten een wandeling in Kuurne en gingen op zoek naar diertjes die op de boerderij leven: we vonden schapen, paarden, pony’s, ezels, hondjes, kippen, ganzen, eendjes, … Ook zagen we een land vol groeiende groentjes en aardappels. We leerden waarom de boeren de dieren kweken. En nog zoveel meer!!!
Onze plantjes die we de vorige keer zaaiden, waren groot genoeg geworden om buiten te planten… We hopen nu dat we mooie, grote zonnebloemen in ons tuintje zullen zien staan. Maar daar moeten we wel nog wat geduld voor uitoefenen.

Volgende dinsdag gaan we naar de kinderboerderij in de voormiddag. Uw kleuter hoeft hiervoor niets speciaals mee te brengen.