Deze week kozen we een laatste thema. We zullen werken rond ‘de zomer en de vakantie’.
We maakten ook nog een aftelkalender, want deze maand staan er nog enkele leuke dingen op het programma… Volgende week: laatste keer naar de bib en sportdag.
De week erna: rollebolle en schoolreis. Op onze kalender staan deze activiteiten genoteerd en zo kunnen de kleuters samen aftellen naar die dagen.
In de klas hebben we onder andere al nagedacht over de zomer en de vakantie, waaraan we dan allemaal denken. We zochten ook woordjes die beginnen met dezelfde letter als zomer en vonden er toch wel heel wat! In de knutselhoek schilderden we ons blad met crêpepapier, als de zee en het strand. Daarna mochten we met lijm onze naam schrijven op het strand en visjes in de zee. We strooiden er zand over en schudden het overtallige ervan af. Superleuk dat we onze naam in het zand zagen verschijnen, maar ook wel moeilijker voor enkele kleuters om mooi fijn te werken. Als het zonnetje ons mooi weer geeft, gaat onze klastuin ook open, daar kunnen we spelen met: de wip, de trampoline, de bellenblazers, de skippyballen, de springtouwen, de fietsjes en de cricket… Het is een zeer populair hoekje!