Vrijdag 1 september… de juf een beetje nerveus, de kindjes een beetje nerveus… Maar na een tijdje in de ‘Winnie the pooh-klas’, waren we het met zijn allen alweer gewoon!
We starten het schooljaar met het thema ‘Welkom in de klas!’. Want in de laatste kleuterklas gelden natuurlijk andere regeltjes, zijn er andere hoekjes, zijn er meerdere en ook wat moeilijkere kalenders. Daarom wil ik de kleuters voldoende tijd geven om het klasje en de gewoontes ervan goed te leren kennen…
We leerden iedere dag een stukje bij van de kalenders. Op maandag begonnen we met de dagen van de week en het weer. (zie foto’s). Op dinsdag kregen we de dag- en weeklijn te zien en kregen we ook een grote poster van het volledige schooljaar. Daar wordt elke voorbije dag doorstreept.

Ook onze trein der verjaardagen is al helemaal klaar, zo kunnen we zien wie er de volgende aan de beurt is! Onze juf moest zich wel heel snel haasten om deze te maken, want we hadden al twee jarige kapoentjes in de klas! Proficiat aan Leila (vlindertje) en Joyca (prinses), want beiden mochten 5 kaarsjes uitblazen…