Deze week begonnen we aan een nieuw thema, no 112 ~ De hulpdiensten. We ontdekten het thema doordat er op onze tafel een groot laken lag met spullen onder. We mochten eens voelen, eens pepeloeren en daarna werd het rode laken weggenomen. We herkenden heel wat spullen en kwamen tot het thema 112. We weten nu al dat wanneer we hulp nodig hebben van de brandweer, de politie en/of de ziekenwagen, we moeten bellen naar 112!
Deze week werkten we vooral rond de brandweer. We speelden rekenspelletjes over de brandweer, waarbij we hen over de brandladder moesten helpen of waarbij we ze zo snel mogelijk moesten aankleden. We leerden een versje over de brandweer, we kwamen te weten wat de brandweer allemaal moet doen, we probeerden woordjes na te leggen,… . En natuurlijk gingen we op bezoek bij de Kuurnse kazerne. Daar kregen we een grote rondleiding en gaven we onze ogen de kost! ( meer foto’s bij onze fb-pagina) Volgende week zal de politie centraal staan… prettig weekend en tot maandag!!!