Dinsdag kwam de politie langs.

Eerst kregen we een leuke en interessante uitleg over wat ze allemaal moeten doen. Er waren twee agenten, de ene reed met een motor en de andere was met de auto gekomen, maar zei dat hij ook vaak met de fiets langs de weg rijdt.

Ze toonden de verschillende spullen die aan hun uniform bevestigd zijn. En vertelden over sommige interventies.

Daarna mochten we naar buiten om hun auto en motor eens van dichtbij te zien. Ashton kreeg de eer om de zwaailichten en de sirene eens aan te leggen. Daarna mochten we allemaal eens op de motor zitten en in de auto. Sommige mochten ook eens door de walkie talkie praten en ook de lichten van de auto werden aangelegd. Bij de sirene moesten we onze oren bedekken met onze handen, want die ging wel een beetje luid.

Op het einde konden we nog enkele vraagjes stellen en knuffelden we met de politie-agenten, want we leerden dat we er niet bang voor moeten zijn, dat zij er zijn om ons te helpen!