De voorbije weken werkten we rond Sinterklaas en zwarte Piet. We leerden verschillende en nieuwe woorden aan. We bespraken hoe de sint en de pieten eruit zien en leerden dat het roet uit de schoorsteen zorgde voor het zwart. We luisterden naar verhalen over de avonturen van spiekpietjes en mochten er dan ook zoeken in de klas. We speelden verschillende spelletjes: lettergrepenspel, memoriespel, kleed het zwarte pietje, veertjesmatrix, … Deze spellen leerden we in de kring aan, om ze daarna in de hoeken zelfstandig te spelen. We speelden een groot ganzenbord, waarbij we ons spiekpietje op de nieuwe woordprenten lieten lopen, naar de stoomboot. We moesten het woord wel kunnen zeggen om op die steen te mogen blijven staan.┬á We maakten elk een mijter, verfden deze rood met een verfrol, knipten de stukken uit en zochten onze eigen letters in de kranten om ze erop te kleven. In de poppenhoek konden we ons zelf verkleden in Sint en Piet, dat vonden we superleuk!!! Natuurlijk kwamen sinterklaas en een zwarte Piet op bezoek, wij kregen allemaal een cadeau mee naar huis. Deze foto’s kunt u terugvinden op onze Fb-pagina. Deze week gingen we ook weer naar de bib, om nieuwe prentenboeken voor in de klas… En om ideetjes op te doen voor een nieuw thema.