Eerst en vooral voor iedereen: gelukkig en gezond 2020!

We zijn deze week goed gestart in onze klas. De kerstversiering deden we met zijn allen weer weg en dat vonden sommigen wel wat jammer…

We tekenden en vertelden over onze vakantie. Deze week maakten we kennis met verschillende dingen en kiezen we een thema voor volgende week. We tekenden een kindje en schreven er onze naam bij.

We speelden spelletjes rond tegenstellingen (bvb warm-koud, vol-leeg) , dubbele woorden  (voet + bal = voetbal), ruimtelijke begrippen, raamfiguren (stippen verbinden tot een figuurtje) , luisteroefeningen, …

We maakten kennis met de mini-loco’s in de klas. Nieuw speelgoed, waarbij we verschillende opdrachtjes kunnen uitvoeren met blokjes. Als we de blokjes allemaal op hun plaats gelegd hebben, klikken we de doos toe en draaien we deze om. Nu hebben onze blokjes een figuur gemaakt, die hetzelfde zou moeten zijn als in het opdrachtenboekje. Is dit zo? Joepie, de oefening helemaal juist gemaakt! Oei, toch een andere figuur? Niet zo erg, maar er werd een foutje gemaakt… We hebben hierbij verschillende opdrachten: zoek dezelfde figuur, zoek de schaduw, zoek dezelfde letter, hetzelfde woordje, wat is er anders, vul de rij aan, waar is dat stukje van de puzzel, … Deze mini-loco’s zullen vanaf volgende week gewoon in de nadenkhoek liggen, zodat ze tijdens hoekenwerk altijd gebruikt kunnen worden. We kiezen ervoor om per twee de opdrachten te volbrengen of volledig alleen.