Deze week werkten we nog eventjes themaloos verder. We leerden hierbij de bee-bot kennen. Dat is een robotje dat eruit ziet als een bij. Deze moeten wij opdrachten geven, door op de correcte pijlen te drukken en op ‘go’. We leren dus eigenlijk coderen… Wanneer we op de groene knop gedrukt hebben, voert hij onze ingevoerde stappen uit. Onze juf sprak ook de richtingen in en ook de bee-bot herhaalt deze woorden. We hebben deze keer gewerkt met de kaarten om de opdracht te geven. Later zullen we zelfstandig de weg moeten bedenken om naar de juiste plek te gaan…

Verder deze week begonnen we al aan ons nieuw thema “onze huisdiertjes”. We dachten na over welke dieren er huisdieren zijn en bekeken ook de foto’s en de nieuwe woorden. Op donderdag gingen we ook in de namiddag naar de bib, daar zochten we boekjes over de huisdieren. Wie nog spulletjes heeft om eens te tonen in de klas, mag deze zeker meegeven…