We kregen hoog bezoek tijdens ons thema van de huisdiertjes! Juf Angelique bracht haar hondje, Filou, mee naar onze klas. Hij mocht de hele dag bij ons blijven. We konden zijn spullen waarnemen, mochten hem helpen borstelen en natuurlijk mochten we samen met hem spelen in onze klas. Wel moesten we een beetje rustig zijn, dat we Filou niet deden schrikken. Want te luide geluiden vindt hij niet zo leuk! We hebben ook met Filou een wandeling gemaakt op ons schooldomein en mochten elk om beurt zijn riempje eens vasthouden. Dat was superleuk!!! We hebben ook een raadselspelletje gespeeld met Filou. we verstopten een hondensnoepje onder een bekertje. Hij moest dan proberen te ruiken, onder welke beker het snoepje zat. En… het is hem gelukt!!! In de namiddag wilde Filou nog wat buitenspelen en dat mocht hij doen met enkele kleuters op onze kleuterspeelplaats. Het was een leuke, maar ook een vermoeiende dag voor Filou. Tevreden ging hij ’s avonds terug mee met juf Angelique en met superleuke tekeningen van enkele kapoenen uit de klas.

Verder hebben we ook nog de vis waargenomen en kwamen we te weten dat hij geboren wordt uit een eitje, dat uit de buik van de mama vis in de plantjes wordt verstopt. Na een poosje komen de visjes dan uit het eitje. (‘Zoals bij de kippen dus?’, zei  Harika)  Ook het konijn kwam aanbod. Hierbij leerden we dat de baby in de buik zit en niet in een eitje. We maakten daar ook een logische volgorde van. We speelden opnieuw een spelletje met de Bee-Bot, waarbij we hem naar het juiste huisdiertje moesten sturen.

Volgende week gaan we op dinsdagnamiddag op bezoek naar het dierenasiel. Daar zullen we leren dat het heel belangrijk is, om heel goed zorg te dragen voor je huisdiertje en dat dit eigenlijk wel veel werk en verantwoordelijkheid is…