Deze week werkten we verder in onze kleuterafdeling aan het project ‘Kunst’. Om het project af te sluiten, toonden we enkele activiteiten op het kleuterforum op vrijdag…

We hebben weer van alles gedaan. We gingen ook naar de etalage kijken van de kunstgallerij te Kuurne. Daar zagen we schilderijen en ook beelden. Sommige vonden we mooi, anderen vonden we wat minder, nog andere waren grappig om te zien. Op vrijdagvoormiddag mochten we ook naar het gemeentehuis om de schilderwerken te waarnemen. (Indien het weer ons deze wandeling naar het gemeentehuis niet toelaat, kijken we om op een ander moment te mogen gaan). In de klas werkten we rond de kunstenaars: Andy Warhol en James Rizzi (popartkunstenaars). We bespraken enkele schilderijen van hen en gingen dan zelf te werk, in hun stijl. Bij Andy Warhol maakte de juf een foto van ons, die 4x op een blad werd gezet in grijswaarden. Wij mochten onszelf dan in felle kleuren inkleuren. Het kunstwerk dat we maakten, gebaseerd op James Rizzi, is een groepswerk geworden. We namen één van zijn schilderijen waar en maakten de opmerking dat zijn huizen, appartementen, … rare vormen en speciale kleuren hadden. Ook hadden de meesten een gezichtje gekregen. Iedereen ging aan de slag om een ‘droomhuis’ te maken. We tekenden de basis en mochten het verder afwerken met verf, kleurpotloden, stiften of wasco’s. Deze huizen werden uitgeknipt en samen op een groot blad gekleefd. Het verhaal van ‘Meneer Renée’ werd opnieuw bovengehaald en de kleuters vertelden wat er allemaal gebeurde in het verhaal. Ook dit werd de start van een nieuw knutselwerk… Teken, schilder, kleur wat jij heel graag zou hebben. Er kwamen verschillende voorwerpen op de witte bladeren: van een regenboog tot een groot rood huis, van een poes in verschillende kleuren tot een felgeschilderd kasteel. We werkten ook met muziek! Op liedjes van carnaval des animaux maakten we sierlijke bewegingen en probeerden we vertalen wat de muziek ons liet horen. We luisterden naar een verhaal ‘Hap, slik, …’; dat over een meisje gaat die niet wou meegaan naar het museum. Dit verhaaltje werd dan ook gedramatiseerd door enkele kleuters. We keken ook naar enkele kunstwerken en mochten hierover onze mening geven, we merkten al snel dat niet iedereen hetzelfde zag en ook andere meningen en gevoelens hadden bij hetzelfde schilderij. Dit bracht leuke, grappige conversaties naar boven! Tussenin gingen we donderdag ook nog naar de bib om nieuwe boekjes te halen voor in de klas…