Beste ouders,

Helaas zal de paashaas onze school dit jaar moeten overslaan, maar dat wil niet zeggen dat hij ook de huisjes van de kinderen aan zich voorbij laat gaan.

Wie met zijn/haar kapoen een paasmandje wilt knutselen, zodat de paashaas eitjes kan verstoppen bij hen thuis, geef ik graag een tipje mee. We gebruiken de onderkant van een eierdoos. Zo kunnen de eitjes die uw kleuter gevonden heeft, mooi vastzitten. Ook heeft bijna iedereen wel een eierdoosje thuis staan. (groot of klein)

• Laat uw kleuter de eierdoos schilderen, kleuren met stiften of bekleven met stukjes papieren en eventueel versieren met stickertjes.
  • Zoek een strook papier (een lange om de twee verre zijden aan elkaar te verbinden) en laat uw kleuter deze ook versieren. Ditmaal met stift of met potloden. Ook stickertjes kunnen heel erg leuk zijn.
  • Misschien kunt u ook nog een leuke prent zoeken en printen van een paashaas, een kip of een kuiken. (via internet) Je kleuter kan deze ook nog versieren met kleurpotloden, stiften, verf, … Oja, het zou leuk zijn moest je twee prentjes hebben, tweemaal dezelfde of twee verschillende… uw kleuter of jijzelf kan hier zeker kiezen.
  • Klaar met kleuren? Dan kan uw kleuter deze prenten uitknippen. Maar indien dit te moeilijk is, of de schaar thuis te gevaarlijk is voor kleuterhandjes, mag u deze natuurlijk altijd zelf uitknippen.
  • De lange strook mag nu aangebracht worden aan de kortste zijden van de mand, daarboven kan je ook de prentjes bevestigen. (nieten is het sterkst, maar lijmen lukt ook wel)
  • Het mandje van uw kleuter is nu klaar om de eitjes van de paashaas te gaan zoeken.

Veel plezier met het knutselen!

Hou jullie gezond!

groetjes en een virtuele knuffel,

juf Lien

(een foto mag je mij altijd sturen:  lien.demeulemeester@basisschoolkuurne.be )