Vandaag kunnen jullie spelletjes maken met jullie klasvriendjes: .Zo zijn jullie toch nog een beetje bij elkaar! Laat mama of papa de kaartjes printen (liefst op een beetje harder papier, zodat je de foto er niet doorziet) en uitknippen, zodat ze heel mooi recht zijn.  ?

  • een memorie van jezelf en de klasvriendjes (2X printen van de foto’s)
  • een memorie met foto’s en naamkaartjes (1X printen van de foto’s en 1X printen van de namen)
  • een memorie met de naamkaartjes (2X printen van de namen)

 

Is het printen wat moeilijk? Geen probleem, bekijk de foto’s eens samen op de computer en laat uw kleuter vertellen over deze kindjes. Vraag hen eens wat ze leuk vinden aan deze persoon, waar deze persoon het liefst speelt in de klas, wie hun beste vriendjes zijn, waar ze samen spelen in de klas… Gesprekjes over hun klasgenootjes, stimuleren ook de taalontwikkeling!

 

Of heeft uw kindje zin om de namen te proberen na te schrijven, te zoeken, … dat kan zeker en vast! Laat hun verbeelding maar los met de foto’ s en de namen. Of nog andere ideetjes? Ik ben heel benieuwd en hoor ze graag eens via mail of via fotomateriaal. (lien.demeulemeester@basisschoolkuurne.be)

 

Veel plezier!

 

Hou jullie gezond,

Dikke knuffel,

Juf Lien