NODIG: de prentjes, een schaar en eventueel: een lange strook papier en lijm.

Vandaag geef ik een logische volgorde over het leven van de kip.

Voordat we in de klas beginnen aan het werkje, kijken we eerst altijd naar een leerrijk filmpje. Wil je dit ook doen? Zeker geen probleem, op YouTube enkel intikken ‘van ei naar kip’ en daar heb je een ruime keuze van filmpjes.

Na het filmpje laat je je kleuter eerst kort vertellen wat hij/zij gezien heeft op de film.

Werk je niet met een filmpje: dan bespreek je misschien best eerst eens de prentjes met uw kapoen. Laat hen zelf zoveel mogelijk vertellen wat ze zien op de prentjes. Indien ze het moeilijk vinden, kan je hen zeker helpen. Misschien eerst een vraagje stellen ipv zelf vertellen.

Nu beginnen we aan het werkje zelf: graag eerst een pijltje leggen (tekenen op een blaadje) om zo aan te tonen dat ze van links naar rechts moeten werken.

Daarna mag uw kapoen de prenten proberen juist te leggen.

Is het correct? Lijmen maar en misschien kan je dan net als ik er een kroontje van maken?

Indien foutjes? Niet meteen zeggen wat er fout is, maar via een miniverhaaltje, kun je uw kleuter helpen te controleren.  Lukt het niet met het verhaaltje, dan kan je echt de prentjes samen gaan bespreken.

Voorbeeldje van een verhaaltje:

‘Op een dag lag er een ei in het kippenhok. Het eitje lag er superzacht en had het lekkerwarm. Maar wat gebeurt er nu? Krak, krak, krak!!! Het eitje barst!!!! Iedereen is nieuwsgierig en gaat eens dichterbij kijken… Ooooh, er komt een kuikentje piepen uit het ei. Het kuikentje is nu al flink gegroeid en loopt naar buiten, het speelt en eet heel veel. Na enige tijd is het kuikentje weg… Waar is het kuikentje? Och, kijk het kuiken is nu een grote kip geworden.’

Veel plezier!

Een virtuele knuffel aan de kapoenen van mijn klas,

Hou jullie gezond!

Groetjes,

Juf Lien