Nodig: paaseitjes (echte eitjes, plastiek eitjes, chocolade-eitjes) en een eierdoos voor 10 eieren (of eentje van 12, waar je de laatste twee afknipt)

Vul de doos met 10 eieren. Laat uw kleuter controleren of het er echt wel 10 zijn, of laat ze zelf 10 eitjes in de doos leggen.

Daarna gaan we een spelletje spelen. Uw kleuter doet zijn/haar oogjes dicht en mama/papa neemt er een aantal eitjes uit. De kleuter mag daarna zo snel mogelijk zeggen hoeveel eitjes er nog in de doos zitten. Je kan dit spelletje natuurlijk ook eens omgekeerd spelen, zodat zij de juf of meester zijn. Dat vinden ze altijd wel leuk!

Een stapje verder: uw kleuter moet vertellen hoeveel eitjes er weg zijn uit de doos. Dus niet meer de eitjes tellen, maar de lege gaatjes in de doos.

Nog een ander ideetje: je zegt een getalletje en uw kleuter probeert de hoeveel eitjes in de doos correct weer te geven. Dit kan je eventueel ook in spelvorm spelen. Hierbij heb je wel dubbel zoveel eitjes nodig en eventueel 2 dozen (maar dit kan ook zonder doosjes en eventueel met potjes om de eitjes in te verzamelen). Elk om beurt een getalletje zeggen en om ter vlugst de mand correct vullen.

Heb je geen eitjes? Dan kan je dit evengoed doen met blokjes…

Veel plezier,

Virtuele knuffel,

Juf Lien