Goedemorgen allemaal,

vandaag komen er twee kringactiviteiten en uitleg van twee werkjes op de padlet.

  1. Een wiskundige activiteit: bloemetjes in de vaas. We herhalen onze getalbeelden en kijken of we ook nog enkele cijfers herkennen. We moeten ook de hoeveelheden weergeven met de bloemen.
    • Op het einde van het filmpje toon ik ook een werkblaadje die hierbij hoort. Ik leg het blaadje helemaal uit aan uw kleuter, zodat ze zo zelfstandig mogelijk aan de slag kunnen.
  2. Een Talige activiteit: lettergrepenspel. Weten we nog wat lettergreepjes zijn? De splitsen de woorden in lettergrepen. We leren hierbij ook enkele woorden (herhalen) die bij de lente passen. Helpen jullie mee met de juf om de juiste aantal lego-mannetjes te leggen bij de prenten?
    • Op het einde van het filmpje toon ik ook hier welk werkblaadje erbij hoort. Je zal merken dat het werkblaadje dezelfde prentjes bevat als de kringactiviteit. Dit deed ik met opzet, zodat uw kleuter geen nieuwe woorden moet gaan opsplitsen.

Zo, ik hoop dat iedereen ermee aan de slag kan.

Heeft u vragen? Stuur ze mij gerust, ik probeer u zo snel mogelijk te helpen!

Wie nog niet op de padlet kan, stuur mij gerust een mailtje… Dan zoek ik mee naar een mogelijke oplossing.

groetjes en tot morgen,

juf Lien

lien.demeulemeester@basisschoolkuurne.be