Nieuwe activiteiten op de padlet…

Vandaag mag mama twee filmpjes niet bekijken. Probeer het ofwel met papa of grote broer/zus ofwel eventjes alleen, want…

Filmpje 1: cadeautje voor mama. Hier kunnen de kleuters normaal volledig zelfstandig mee aan de slag. Wat hebben ze nodig? Het gele blad (achteraan hun bundel), het kleine pakketje dat meegeleverd werd, een lijmstift, een schaar, een groene stift en hun versje (zit in de bundel). De stapjes worden uitgelegd en getoond in het filmpje.

Filmpje 2: aanleren van het versje voor mama. Best dat u uw kleuter dit iedere dag eens laat herhalen, nog eens bekijken of met de papa/grote broer/zus laat inoefenen… Zo is de kans groter dat ze het tegen moederdag goed kunnen opzeggen!

Filmpje 3: (hier mag mama wel weer meekijken) Telspel van de dieren. Juf heeft heel veel dieren mee en wilt ze per soort tellen. Zoeken jullie mee naar de verschillende soorten en helpen jullie tellen?

Bijhorend werkje: hoeveel dieren zie je? Toon en leg ik uit op het einde van filmpje 3.

Veel plezier!

En deze namiddag: genieten van de zon in de tuin, want normaal zou ze erbij zijn vandaag!

 

groetjes,

juf Lien

lien.demeulemeester@basisschoolkuurne.be