Goedemorgen,

vandaag hebben we opnieuw een taal- en rekenactiviteit voorzien:

  1. Lettergrepenspel: we klappen eerst samen enkele dieren.
  2. Daarna gaan we ons werkblaadje erbij halen. De juf zegt de woordjes (zoals we doen in de klas) en jullie mogen meteen gaan kleuren…
  3. Weegspelletje: de aapjes. We gaan wegen. Wat weegt er zwaarder en wat lichter? Hoe zien we  dat het zwaarder of lichter is? Hoe kunnen we het weer in balans krijgen? Op deze vraagjes krijgen we een antwoord in het filmpje.
  4. Daarna kun je gemakkelijk het werkblaadje maken…
  5. doe-opdrachtje: probeer zelf eens dingen te wegen thuis. Je kan het met een gewone weegschaal en kijken naar de cijfertjes. Hoe groter het cijfer, hoe zwaarder het voorwerp. Misschien kan je zelfs de spullen rangschikken van zwaar naar licht…

veel plezier vandaag!