Deze week gingen we verder met het ontdekken van de nieuwe hoekjes en het materiaal. De computerhoek en de puzzelhoek stonden hierbij centraal! Bij onze juf mochten we per twee eens proberen aan de computers, weten hoe we de muis moeten bedienen, hoe we het geluid aan en af kunnen zetten, weten hoe de spelletjes werken en natuurlijk mochten we het erna nog even uitproberen. Volgende week leren we de taalhoek en ook nog de nadenkhoek kennen, dan hebben we ze allemaal gehad. Deze hoekjes komen apart aan bod, daar we bij deze hoekjes met specifiek materiaal aan de slag gaan en onze juf eerst alles goed moet uitleggen aan iedereen, voordat deze hoekjes gewoon in de hoekenwerking worden gestoken.We mochten ook weer sporten met meester Stijn op woensdag en zwemmen op donderdag. Superleuk!!!! In de klas leerden we ook al enkele liedjes aan, want iedere ochtend zingen we een ander liedje. Op dinsdag is het een beetje moeilijker, want dan is het een Franstalig liedje… Geen nood hoor! Onze vriend ‘Pistache’ helpt ons om enkele woordjes te leren kennen, met zijn liedjes en zijn verhaaltjes. We mochten Pistache ook proberen na te tekenen en te kleuren in de knutselhoek, maar dit was bij sommigen toch nog een beetje moeilijk. We bekeken deze week onze naam eens van dichterbij en leerden dat onze naam een woordje is dat uit letters bestaat! We maakten dan ook een werkje met onze naam: zoek de letters en kleef ze juist op. Bij juf Angelique mochten we enkele leuke rekenspelletjes doen.

We hadden ook al een jarige kapoen deze week! Manon werd op woensdag 5 jaar. Zij mocht kiezen in wat de juf haar zou grimeren en ze koos voor een clowntje. Met een kroon van onze Winnie the pooh- klas en een cadeautje vertrok ze heel blij naar huis toe…

Hieronder enkele sfeerbeelden van onze werkende en spelende kleuters en natuurlijk ook van onze jarige kapoen.