Deze week begonnen we met te vertellen over ons weekend. We mogen hierbij ons symbooltje bij een gevoel hangen. Was ik blij, bang, boos of verdrietig bij het verhaal dat ik vertelde? Daarna gingen we ook nog verder werken met onze naam… De vormen van onze letters probeerden we te maken, te herkennen, … We legden  per lettertje een blokje en telden daarna onze letters en de blokjes. We kwamen tot de conclusie dat we evenveel blokjes als letters hadden.  Dit deden we in de kring om daarna dan in de hoekenwerking een blaadje hierover te maken bij de juf. Voor de ene ging dit al wat vlotter dan bij de andere. We leerden ook de taalhoek en de nadenkhoek wat beter kennen. De spelletjes werden getoond in de kring en daarna mochten we het uitproberen. We luisterden ook naar een verhaaltje over de zwemles en hoorden dat sommige diertjes ook wel eens bang zijn van het water. We maakten ook kennis met de ‘kleuren van de monsters’. De monsters stellen ook gevoelens voor en dat kwamen we te weten in het verhaal. Daarna kwamen de monstertjes op onze kringtafel. De kleuters mochten een monstertje aanduiden en dan vertellen wanneer ze zich zo eens voelden. Bvb boos: ik ben boos als ik niet meer naar de tv mag kijken. Of Als mama boos is, ben ik ook boos. Leren onze gevoelens uiten is heel belangrijk, zo leren we elkaar ook wat beter begrijpen!Ondertussen draait de computerhoek ook al volle toeren!!!  De kleuters vinden dit een hele leuke hoek! We leerden ook onze eerste letter aan, de letter ‘S’. We hadden op dinsdag onze lege letterkroon meegekregen naar huis om deze op donderdag terug versierd mee te brengen, met allemaal spullen die beginnen met de letter ‘S’. Dank je wel, want velen deden heel goed hun best! Deze kronen bekeken we samen, we keken naar een filmpje waar we de letter leerden uitspreken en vinden en maakten er ook een werkje over.  Op dinsdag kregen we weer een extra lesje turnen, op woensdag mochten we weer naar het sportpark met meester Stijn en donderdag gingen we weer plonsen in het water! Een mooi weertje deze week = onze klastuin mocht open! Hier konden we op de trampoline, op de wip en in de zandbak spelen…

Het was ook een drukke verjaardagsweek!!! Er waren 3 jarige kapoenen… Matheo werd een clowntje, Alejandro werd een leeuw en Emilie koos ervoor om als een hondje haar verjaardag door te brengen in de klas. PROFICIAT!!!

Prettig weekend!!!