Deze week begonnen we aan het thema ‘Groenten en Fruit’. We bekeken op maandag enkele prenten en spullen die de juf meehad. We vertelden meteen hoe ze noemden, of het een stuk fruit of een stuk groente was en dachten na waar het groeit. Aan de boom, aan een struik, net boven de grond of juist onder de grond. Dit was wel nog wat moeilijk. We maakten ook een boodschappenlijst met een tekenraadsel. Bij ieder stukje fruit of groente, kwam een aantal erbij. Om dan de dag erna naar de winkel te trekken. De kinderen hadden allemaal flink hun floujasje aan, bravo! In de winkel hebben we eerst onze handen ontsmet en daarna kon iedereen iets gaan zoeken, samen met juf Angelique of juf Lien. Op woensdag hebben we vooral het fruit geproefd en op donderdag proefden we enkele rauwe groenten. De citroen zorgde voor grappige gezichtjes šŸ™‚ In onze eigen boomgaard hebben we ook nog enkele bomen en struikjes met fruit waargenomen. We hebben hier ook nog enkele peertjes en framboosjes en nootjes gevonden!!! We zagen ook aan een bepaalde boomstam iets blinken en leerden dat dit de hars was van de boom. We speelden ook een wiskundig spel, waarbij we de stukken fruit of groentes in de juiste mand moesten leggen. Dit spelletje mogen we natuurlijk ook in de cijferhoek spelen. We maakten hier ook een werkje bij en we merkten dat dit nog niet zo heel eenvoudig is. In de letterhoek mochten we met de stempels enkele woorden uit het thema proberen na te stempelen! We luisterden al naar leuke verhaaltjes over stukken fruit en speelden een spelletje ‘raad wat ik vast heb’. In de knutselhoek maakten we ons favoriet stuk fruit of groente na. Hierbij kregen we een voorbeeldkaart en moesten we het zo goed mogelijk namaken. De tweede knutselactiviteit was dat we elk een nieuw stuk fruit of groente mochten uitvinden, maar die ook wel grappig is. Bvb een stervormige, roze appel met armen en benen en een gezichtje. Hierbij moeten we ook nog een naampje zoeken… Volgende week, als iedereen klaar is, gaan we onze kunstwerkjes aan elkaar tonen en geven we dikke duimen aan elkaar. Van Pistache leren we ook nog enkele Franse benamingen van stukken fruit en groenten… EN natuurlijk nog veel meer!