Deze week sluiten we onze eerste maand in de derde kleuterklas al af! Wat gaat het allemaal snel…

We werkten verder in het thema van ‘Groenten en fruit’. We speelden een spel, waarbij we een fruitje of een groente mochten kiezen om uit te beelden. De anderen konden dan raden wat het was. We vonden het allemaal heel erg leuk en waren heel enthousiast om te raden! Bij het uitbeelden moeten we nog leren om de bewegingen groot te maken, zodat iedereen het goed kan zien. We herhaalden de begrippen ‘grootste en kleinste’ en maakten hier ook een werkje over. Het spelletje vonden we veel gemakkelijker dan het werkblaadje. Aan werkblaadjes moeten sommigen nog wennen, werken op papier is helemaal anders dan met concreet materiaal! We speelden het spelletje: ‘is het een groente of een fruit?’ Dat lukte bij de meesten heel erg goed! In de knutselhoek werkten we onze eigen uitgevonden fruit of groente verder uit en gaven we elkaar stempels voor het mooi werk! Daarnaast maakten we ook nog een mannetje uit verschillende prenten van groenten en fruit. Tijdens hoekenwerk moesten we ook om beurt bij onze juf gaan om een testje af te nemen. We moesten zinnen aanvullen, dingen herhalen, zoveel mogelijk namen opsommen in een minuutje en ook nog enkele wiskundige spelletjes spelen. Zo kan onze juf goed zien waar we nog aan moeten werken! We leerden een tweede letter aan en maakten thuis onze letterkroon ‘F’. Ook een versje over fruit vonden we heel erg leuk! Vrijdagnamiddag mochten we naar de draaimolen, onze jarenlange traditie met de start van het ezelsweekend!

Op woensdag mochten we, na het sporten met meester Stijn, nog zingen voor Öykü haar 5de verjaardag. Ze koos ervoor om als een katje haar feest te vieren in de klas. Fijne verjaardag!

Geniet van het verlengd weekend, want op maandag is er een vrije dag! Tot dinsdag!!!