Op donderdag begonnen we een nieuw thema, nl ‘Herfst is in het land!’ Daardoor konden de werkjes van het vorige thema mee naar huis op dinsdag. Om ons nieuw thema op te snuiven, trokken we naar buiten, op ons mooi, groen domein! Daar gingen we op zoek naar blaadjes, takjes, nootjes, … en paddenstoelen. We mochten alles wat we konden vinden, verzamelen in de zakken. De paddenstoelen mochten we natuurlijk niet plukken, die moeten we laten staan, want ze kunnen gevaarlijk zijn! Daarna gingen we terug naar de klas en bekeken onze buit. We hadden veel verschillende blaadjes mee, dikke en dunne takjes, okkernootjes en hazelnootjes en zelfs ook nog kleine appeltjes. Ook werden de spullen, die de kindjes van thuis meehadden, waargenomen! Door al deze dingen is onze klas heel mooi versierd in de herfstsfeer. In de ontdekhoek kunnen we nu bolsters, blaadjes, takjes en nootjes beter bekijken. Natuurlijk mogen we er ook mee spelen, de juf gaf ons ook nog enkele valse paddenstoelen en kabouters. Zo kunnen we een bos namaken in ons spel! We luisterden ook naar een nieuw avontuur van Pistache. Deze keer op het grote scherm en we ontdekten dat we dit nu ook op de computer in de computerhoek kunnen beluisteren. Het leuke eraan is dat er na het verhaal altijd nog een tweetal leuke spelletjes zijn! We gingen ook voor de eerste keer naar de bib. Daar mochten we, na een rondleiding, elk twee boekjes kiezen om mee te nemen naar de klas. Deze kunnen we altijd bekijken tijdens hoekenwerk! Volgende maand gaan we terug, geven we deze boekjes af en mogen we nieuwe kiezen. Wat waren de kleuters enthousiast, toen ze dit hoorden! Voor we weggingen luisterden we nog naar een verhaal van een beer die zijn grom kwijt was. Gelukkig konden we hem helpen met grommen en won hij toch nog de wedstrijd! Ook leerden we al een herfstliedje aan en mochten we erop dansen, supercool!!!