De eerste week van ons project ‘ik bouw een huis’ is al voorbij… Eerst en vooral een dank je wel aan iedereen die spulletjes meebracht om mee te spelen of om te tonen en onze klas te versieren! We begonnen met een brainstorm over een huis bouwen, waaraan denk je dan, wat heb je allemaal nodig, …? En daarna gingen we elk in onze klas de spullen waarnemen die we meebrachten. We keken naar een klein toneelstukje van de drie biggetjes en de wolf. De juffen speelden de biggetjes die elk een huisje bouwden en meester was de wolf die ze kapot probeerde te blazen…┬á De verhaallijn werd besproken en we kwamen tot de conclusie dat het stenen huisje het sterkste was! We maakten ook een wandeling, dichtbij ons schooldomein, om verschillende huizen te waarnemen en ook eens te voelen aan verschillende soorten bakstenen. De ene was ruw, de andere glad, de ene was rood, een andere wit, nog een andere geel … En ook de daken zijn niet overal hetzelfde. De zaal werd omgetoverd tot verschillende experimenteerhoekjes met: grote blokken, verschillende dozen, grote vloerpuzzels, zand met water, kartonnen buizen, pvc-buizen, … Met als opdracht: probeer maar iets te bouwen. In de foto’s hieronder zie je enkele mooie constructies en ook enkele tonen dat ze heel flink kunnen samenwerken om iets te bereiken! In de klas bekeken we ook even een plattegrond van een bestaand huis, een echt plan werd dus bovengehaald. In de zwemles was meester Stijn heel tevreden, want iedereen deed heel flink zijn best en kreeg dus een beloning in de klas! Ook heeft meester Stijn onze juf enkele foto’s gegeven van in de turnles, zo kunnen we ook even meegenieten van hun sportieve momenten.