Deze week was een themaloze week, waarin we verschillende activiteiten hebben gedaan. We hebben onszelf gemeten en hierbij gekeken wie de grootste is, wie de kleinste, wie er in het midden zit,  wie bijna even groot is, … We hebben dit ook in onze klas gehangen, naast een groeimeter. Zo kunnen we af en toe eens gaan kijken of we nog even groot zijn en later in het schooljaar zullen we dit samen ook nog eens controleren. We wisten al dat woorden uit verschillende letters bestaan, maar deze week gingen we ook even kijken naar de zinnen… Want deze bestaan uit verschillende woorden! We leerden een nieuw spelletje met hoeveelheden, als er twee kleuters een zelfde hoeveelheid hadden, moesten ze we snel mogelijk op het belletje duwen. We leerden ook de getallenrij aanvullen op een rups en ook de cijfers die verdwenen waren, konden we erbij brengen. We mochten evenveel keer met de muziekinstrumenten spelen als de hoeveelheid aantoonde… Op maandag kregen we allemaal terug een nieuwe letterkroon mee naar huis om te versieren tegen donderdag. Deze keer kwam de letter ‘i’ aan beurt! We besproken de prentjes en de tekeningen op de kronen en deze kleuters kregen dan ook een verrassing van de juf voor hun werk. Er werd ook een filmpje getoond over de letter ‘i’ en we merkten dat hij zowel vooraan, in het midden of achteraan een woordje kan staan. Natuurlijk zochten we ook de letter ‘i’ en kregen we een kleurblad over deze letter. Op het grote bord, mochten we allemaal deze letter eens schrijven en we merkten op dat dit een heel gemakkelijke letter is om te schrijven! Tegenstellingen kwamen ook aan de beurt, bv koud-warm, snel-traag, … We speelden ook een memorie met deze kaartjes. Deze week mochten we ook 3keer turnen met meester Stijn, daar ons zwemmen vervangen wordt door een extra turnles. Superleuk!!! We kregen er ook een nieuw vriendinnetje bij deze week, Hannah. Ook hadden we een jarige kapoen, die in de verlengde week jarig was. Nogmaals een dikke proficiat aan Wafa, die als de Flash zijn verjaardag wou vieren.   Maandag beginnen we met het thema ‘sinterklaas’. Wie iets heeft over de Sint, mag dit zeker al meegeven…