Deze week begonnen we met het maken van een aftelkalender voor Sinterklaas! Zijn verjaardag komt dichterbij en dat vinden wij heel erg leuk!!! De klas werd versierd met vlagjes, prentenboeken, poppen van sint en zijn pieten en ook een schoorsteen werd in onze klas geplaatst. We mogen in de poppenhoek ons verkleden als sint of als piet. In de letterhoek kunnen we weer woordjes van ons thema nastempelen, maar ook in andere hoeken zijn er leuke spelletjes van ons thema. We namen naast de sint en zijn pieten ook het snoepgoed waar. En kwamen tot de conclusie dat er heel veel verschillende soorten snoep bestaan! Maar wij mochten in de knutselhoek een eigen snoepje boetseren met zoutdeeg en met verf. Sommige kleuters vonden het een beetje vies om de verf en het zoutdeeg te mengen, maar als ze goed bleven kneden, ging de verf vanzelf van hun handen. Eenmaal alles goed gemengd, gingen we aan een andere tafel onze eigen snoep creëren. En het mag gezegd zijn: iedereen maakte zijn eigen snoepje en keek niet naar een ander zijn idee! We mochten ook weer sporten met meester Stijn en op donderdag was dit samen met de jongste kapoenen van onze school. We mochten springen, lopen, klimmen, … We vonden het heel leuk! Deze week maakten we ook kennis met de kameel, de beer en de vlinder… Die wilden evenveel, meer of minder speelgoed krijgen dan de juf. En tijdens hoekenwerk experimenteerden we met verschillende soorten materiaal om met cijfertjes bezig te zijn. We maakten getallen na met blokjes, we vulden de getallenrups aan, we maakten cijfers met magneten, we versierden de baard van de sint door hetzelfde getalbeeld te vinden als we rolden met de dobbelsteen en we mochten eendjes vissen, evenveel als het kaartje vroeg. Deze week luisterden we ook al een avontuur van de spiekpietjes; dit zijn hele kleine pietjes die zich in onze huizen en onze klassen verstoppen om te zien of we wel flink zijn en ze kunnen bellen naar sinterklaas. We hebben nog nooit een echt spiekpietje gezien, maar om te oefenen  verstopte onze juf enkele valse spiekpietjes in onze klas. Tijdens hoekenwerk vonden we die overal tussen het speelgoed. Volgende week werken we nog verder rond sinterklaas… Prettig weekend en geniet van de sfeerbeelden hieronder.