Eerst en vooral: een gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid!

Dit nieuwe jaar begonnen we met een themaloos weekje. Op maandag namen we uitgebreid de tijd om te vertellen over hun vakantie. We maakten er zelfs een tekening over. We gingen zoals een echte detective op zoek naar bepaalde vormen in de klas. We hadden hiervoor zelfs speciale zoekspiegeltjes. In het begin was het nog een beetje moeilijk, maar na een tijdje lukte het iedereen. We speelden ook een wiskundig spelletje met vormen, we moesten koppels zoeken. Dezelfde vorm en dezelfde grootte op twee kaartjes, kon een koppen vormen. Het moeilijk hieraan was dat er telkens wel een andere prent in de vorm stond om ons wat te verwarren, maar wij dachten goed na en deden heel flink ons best. In de knutselhoek gingen we aan de slag met de basisvormen om een andere, grotere figuur te maken. sommigen maakten een kindje, anderen een kasteel, er werd zelfs ook een olifant en visjes gemaakt. Als ze klaar waren, mochten ze de vormen omcirkelen. zo zien we de gebruikte vormen op ons blad, maar ook de volledige figuur.  Deze week maakten we ook een plattegrond van onze klas, dit deden we samen. Juf had al verschillende dingen geknipt, bvb een deur werd voorgesteld als een gele driehoek, een stoel werd een roze cirkel, … Het witte blad was onze basis, de muren van de klas dus. We gingen ermee in een hoek zitten (beginnend bij de kring) en legden de juiste spullen in de juiste hoek. Waren we klaar met de kring, dan gingen we naar de dichtstbijzijnde hoek om deze na te maken. Het lijkt misschien gemakkelijk, maar dat was het niet. We moesten kijken waar het ongeveer was in de klas, hoeveel er waren, hoe het stond in de klas en dit dan ook correct op het blad namaken. Toen de plattegrond klaar was, konden we pionnetjes zetten op een plaats en de kleuters liepen dan naar dezelfde plaats in de klas. Ze vonden dit zo leuk, dat ze dit tijdens hoekenwerk gewoon verder speelden. Op vrijdag gaan we nog een stapje verder en moeten we een uitgestippelde route volgen op een plannetje van ons schooldomein, hier moeten we dan op bepaalde plaatsen een foto nemen. Deze bespreken we later en proberen we terug te vinden op ons plannetje… In de cijfertjeshoek speelden we een spelletje met verschillende getalbeelden om dan een bingo te krijgen op ons verzamelblad. We maakten ook kennis met de mini-loco’s in de klas. Hele leuke nadenkspelletjes, waarbij we de blokjes op de juiste plaats moeten leggen om het juiste figuurtje te maken. Maar die figuur zien we pas als we helemaal klaar zijn en de blokken omdraaien.  En natuurlijk deden we nog heel wat andere dingen in de klas. Op woensdag mochten we weer sporten in de turnzaal met meester Stijn en op donderdag mochten eindelijk weer naar het zwembad, wat waren we allemaal heel erg blij!!!