Deze week begonnen we met een nieuw thema. We leren over de Noord- en Zuidpool. Waar liggen die op onze wereldbol? Welke dieren wonen er? Waar wonen de Eskimo’s? Op deze vragen kunnen wij al antwoorden. We kwamen ons thema te weten adhv een educatief filmpje. We zagen pinguïns, Eskimo’s, ijsberen, walrussen, zeehondjes, … en veel sneeuw en ijs. Als we goed hadden opgelet, konden we de foto’s van de dieren meteen sorteren. Sommige hoekjes werden ook al ondergedompeld in ons thema: bij de poppenhoek hebben we een iglo staan, waar we een verhaaltje over Pingu kunnen vertellen aan onze babypoppen, onze trap werd ook onder de ‘ijsschotsen’ gebracht, aan onze klasdeur hangen ijsschotsen, op de ontdektafel kunnen we met diertjes, popjes, iglo’s en piepschuim de Noord- en Zuidpool namaken en er dan natuurlijk mee spelen. We stempelen themawoorden na in onze letterhoek. We nemen ‘sneeuwvlokjes’ met een pincet en leggen die op de vormen, om zo onze fijne motoriek verder in te oefenen. We hebben ook enkele themawoorden opgesplitst in lettergrepen. We hadden een luisteroefening, waarbij we op het einde mochten vertellen of het bij de winter of bij de zomer hoorde en maakten er ook nog een werkje over. In de knutselhoek mochten we schilderen met ijsblokjes, die gemaakt waren van verf en water. We vonden het heel leuk, maar het was ook wel moeilijker om hiermee te schilderen en het was ook koud aan onze handjes… We luisterden ook naar een verhaaltje van een kikker, die het helemaal niet leuk vond in de koude en in de sneeuw. Zijn vrienden vonden wel dingen leuk van de sneeuw en probeerden kikker te overtuigen. Op donderdag hadden we een beetje geluk, want er vielen echte sneeuwvlokken uit de lucht. Wie wou, mocht even in de sneeuw lopen, maar wie liever binnen bleef, mocht dit natuurlijk ook. Er werd wat sneeuw en ijs verzameld in een emmer en op vrijdag zullen we kijken wat ermee is gebeurd.

              

We hadden ook nog een jarige kapoen in onze klas: Aïsha werd op zaterdag 6jaar en dat vierden wij op maandag. Ze wou haar verjaardag vieren als een lief konijntje.

Hieronder ook nog enkele sfeerbeelden van onze zoektocht op de plattegrond van ons schooldomein en we hebben alles gevonden!!!