Deze week werkten nog even door aan het thema Noord- en Zuidpool! We begonnen maandag met het bekijken van de ijsbeer. Komt hij ook uit een ei zoals de pinguïn? Nee, hij komt uit de buik van zijn mama! We bekeken ook de groei van de ijsbeer en maakten daar ook een werkje van. We herhaalden ons dansje op het Franse liedje, dat jullie al konden zien via een mailtje van de juf:  https://youtu.be/3lO6zgtz6oU. Op het grote scherm mochten we ook spelletjes spelen waarbij we de pooldieren zo snel mogelijk moesten tellen, maar we moesten ook wegspringen van de ijsschotsen die naar ons toekwamen. Ook speelden we een rijmspelletje op het bord en konden we ook een wintermemorie erop spelen. Voordat we het rijmspelletje op het bord speelden, maakten we eerst rijmpjes met sneeuwmannetjes in onze kring. Bij de juf maakten we er ook nog een blaadje over. In de kring speelden we ook nog een sneeuwvlokjesmemorie, die heel erg moeilijk was en vulden we de reeksen verder aan van de gekleurde pinguïns. We kregen ook een ijsbeertje dat we helemaal moesten verknippen in 9 stukken om hem dan opnieuw te maken. Op woensdag maakten we kennis met het Noorderlicht en we vonden dit allemaal heel erg mooi. We wilden meteen ernaartoe gaan, maar begrepen dat dit te ver was en dat je daarvoor het vliegtuig moet nemen. Donderdagnamiddag mochten we ook zelf Noorderlicht maken in de knutselhoek met krijtjes en een zwart blad. We oefenden ook verder met meer-minder-evenveel, wat soms nog wel wat moeilijk is. Als afsluiter mochten we op vrijdag ons lievelingsdiertje kiezen. We legden dit dan bij onze naam, daarna in de juiste verzameling en uiteindelijk gingen we vergelijken welk dier het meest/het minst gekozen werd en hoeveel kindjes een bepaald diertje kozen. Voor de gingen zwemmen op donderdag, mochten we eerst op bezoek in het dinomuseum van het tweede kleuter. We gingen per drie binnen en er was één kleuter van het tweede kleuter dat onze gids was. Achteraf mochten we een dikke duim uitdelen aan het werkje dat wij het mooiste vonden.

Geniet van de foto’s hieronder,

fijn weekend,

tot maandag!!!