Deze week begonnen we met een nieuw thema, samen met de kindjes van het tweede kleuter.  Op maandag had juf een schatkist meegebracht, die ze vond in haar tuin. We bekeken alle spullen die erin zaten en kwamen zo ons nieuw thema te weten: ‘de indianen!’ We maakten ook kennis met de woorden uit ons thema en dit deden we met onze nieuwe woordenmuur, daarin zitten er kleine prentjes van ons thema en kunnen we op de knopjes duwen als we het woord niet kennen. Dan horen we onze juf dit woord zeggen. Deze muur vinden we superleuk en tijdens hoekenwerk gingen we vaak ernaartoe. Op dinsdagvoormiddag maakten we de ‘toetertest’, hier moesten we zo goed als heel de voormiddag goed opletten, luisteren en op het blad de oefeningen juist proberen te maken. Het waren rekenoefeningen, luisteroefeningen en kijkoefeningen. We vonden het wel wat lastig, maar we deden allemaal heel flink ons best en verdienden 4 dikke duimen op ons beloningsblad! In de namiddag hadden de juffen het idee om een tipi te maken, maar ze wisten niet goed hoe ze eraan moesten beginnen. Gelukkig konden de kleuters na een flinke brainstorm hen goed helpen. Nu staat er in onze klas een kleine tipi! We luisterden ook naar een verhaal van de kleine indiaan, die zijn indianennaam moest verdienen door allerlei proeven uit te voeren. En zo kwamen we ook tot de start van onze proeven. We hebben al allemaal met een (stok)paardje hindernissen moeten pakken. Vrijdag moeten we nog de sporen van de dieren volgen, om te weten welk dier het is .Volgende week gaan we nog twee proeven moeten uitvoeren om als echte indiaan te kunnen eindigen! In de ontdekhoek kunnen we met indiaantjes, paardjes en tipi’s spelen. In de poppenhoek kunnen we ons verkleden als een echte indiaan. Donderdag hebben we, voor het zwemmen, de kledij van de indianen bekeken en merkten we dat ze heel veel kleurtjes en vormen gebruiken. Dat mogen wij nu ook proberen in de knutselhoek met de meegebrachte t-shirts of lakens en textielverf voor kinderen. We leerden ook al een dans van de indianen en dansen rondom onze tipi’s! We speelden een spel waar de meisjesindiaan tegen de jongensindiaan zo snel mogelijk de weg moest volgen naar de tipi. De meisjes hadden gewonnen… Dit spelletje komt nu ook in de rekenhoek, zodat we dit tijdens hoekenwerk zelfstandig kunnen spelen. Om de week af te sluiten hebben we ook nog een spel gespeeld om de verschillen en de gelijkenissen tussen de indianen en onszelf te leren kennen. Wij kopen bvb ons eten in de winkels, maar zij gaan jagen… Volgende week werken we nog verder aan dit thema! Geniet van de foto’s hieronder… Prettig weekend!