Deze week stond in teken van onze winkelhoek in de klas en betalen. We begonnen ons thema met een brainstorm: waaraan denk je bij het woord winkel? En daar kwamen eerst allerlei spullen naar boven die we in de winkels kunnen kopen. Plots zei Brayn: “je moet wel betalen, he!”. En zo kwamen tot geld. Waarvoor kunnen we geld gebruiken? Waar halen we ons geld? Hoe kunnen we betalen? Hoe weten we hoeveel iets kost? Welke soorten geld bestaat er? (briefjes en munten) Daarna gingen we ook onze winkel inrichten en we zagen al meteen dat er ook prijzen op de spullen staan. De winkel is open, als we in de poppenhoek mogen spelen. We moeten wel betalen met muntstukken in de winkel. Hebben we te weinig munten? Dan kunnen we het helaas niet meer kopen. We speelden ook enkele nieuwe spelletjes. Eén van die spelletjes is gericht zoeken op het ganzenbord: waar vind ik de spullen terug die ik nodig heb in mijn winkelkar? De kleuters moeten zelf nadenken welke winkelgang ze dan best nemen om zo snel mogelijk de juiste producten te vinden. Een ander spelletje is correct leren betalen. Dit speelden we met de juf, die de winkelbediende was. Er waren twee moeilijkheden; nl je moest goed kijken of je 1€ of 2€ vastnam en hoe zit dit dan met de briefjes van 5€. We leerden ook nog een nieuwe letter aan en maakten daar een werkje van. Ook Pistache kwam deze week nog eens langs met een avontuur. We begonnen deze week ook met contractwerk! Iedere maandagochtend krijgen we een nieuw contractje van de juf met daarop 4 hoekjes/werkjes die we moeten doen in deze week. Wanneer ze een werkje of een hoekje hebben gedaan, moeten ze dit aanduiden op hun contract. Op vrijdagmiddag worden ze gecontroleerd en wij helemaal klaar is met zijn/haar contract krijgt een extra duimpje bij de beloningskaart!

Ook kregen we nog een nieuwe klasvriend op maandag, Gerard. Langs deze weg heten we hem ook nog even welkom in onze klas!

Het was ook druk met jarige kapoenen!!! Gabriella, Allysia (beiden als unicorn gegrimeerd) en Insaf (als een paarse poes gegrimeerd) vierden deze week hun 6de verjaardag! Hiep hiep hoera voor de drie dames!!!