Deze week hadden we nog heel wat leuke activiteiten van ons thema ‘boerderij’. We begonnen op maandag met het tellen van de vlekken van de koe en ook konden we dit spelen op het grote scherm. Onze juf had ook twee prenten meegebracht die dezelfde moest zijn, maar haar printer deed precies wat raar toen het tweede blad eruit kwam, want er waren enkele dingen anders. Deze zaken gingen we zoeken. Achteraf konden we ook nog enkele zoekspelletjes spelen in de taalhoek en we maakten zelf ook een werkje hierover. Enkele vonden bijna alle verschillen, maar anderen hadden het een beetje moeilijker om ze te zoeken. We leerden ook een nieuwe letter aan, de ‘d’ van dieren. We moesten goed kijken, want die letter ‘d’ gelijkt toch wel veel op de ‘b’, de ‘p’ en de ‘q’. Een heel leuk spelletje met woorden: twee aparte woordjes maken samen een derde woord; bv paarden + stal = paardenstal.  We leerden ook varkentjes optellen: we namen enkele roze varkens, daarna enkele bruine en telden ze samen. Maar om het nog wat moeilijker te maken, kwamen er ook nog een paar zwarte varkens bij. Soms zagen we het totaal aantal varkens meteen met onze ogen en soms moesten we toch nog snel eventjes tellen. Onze juf maakte ook rijen van schapen en geiten, maar midden de rij stopte ze en moesten wij de diertjes juist aanvullen. We leerden ook wat mime is en mochten zelf iets uitbeelden dat te maken had met ons thema, de andere kleuters mochten dan raden wat het was.  In de knutselhoek mochten we ons zelf ontworpen dier, van vorige week, schilderen. Het zijn stuk voor stuk unieke kunstwerkjes geworden! Ons thema sloten we af met een veilig bezoek aan de kinderboerderij op vrijdagvoormiddag om zo enkele dieren nog eens in het echt te zien. De gele lintjes die de kleuters aan hun linkerhand hebben, is om hen duidelijk te maken van links en rechts. We gaan er wat meer mee spelen de komende tijd, zodat de kleuters zich de twee goed eigen maken. Deze week mochten we drie keer met meester Stijn sporten: op dinsdag en woensdag mochten we turnen en op donderdag gingen we samen zwemmen. De beenbewegingen beginnen goed te lukken, als we op de rug liggen!!!

Oja, onze oude computers in onze computerhoek zijn vervangen door laptops. Dat vinden we supercool!

Prettig weekend,

geniet van de foto’s hieronder,

tot maandag!