Joepie, we mochten weer met zijn allen naar onze klas komen en daar waren we wel heel blij om! De vriendjes terugzien, samen spelen en samen leren!!! We kregen er ook een nieuw klasvriendinnetje bij ‘Malak’, welkom meid!

In de klas werkten we deze week rond de ‘lente’. Wat is er zo typisch aan de lente? Na een brainstorm, gingen we dan ook buiten op zoek naar de spullen die wij allemaal hadden opgesomd. We zochten op ons eigen groen schooldomein en op dinsdagnamiddag maakten we een wandeling naar De Groene Long, daar hoorden we heel veel kikkers kwaken, maar we konden ze niet vinden. We leerden ook dat plantjes en bloemen uit zaadjes of bollen ontstaan en dat ze nood hebben aan water en aan zonlicht. In de klas zaaiden we tuinkers om te zien hoe het echt gaat van zaadje tot plantje. Maar we deden ook een experimentje, waarbij de plantjes moeten een weg vinden in het dolhof om naar het licht en de verse lucht te geraken. Bij het einde van deze week zijn de plantjes nog aan het zoeken naar de juiste weg en laten we dus ons experimentje nog wat langer staan in de klas. naast de plantjes, bekeken we ook even de kikker en de vlinder van dichterbij. We speelden ook met onze bee-bot, dat is een robot, waarbij wij moeten instellen welke weg hij moet volgen.

We hadden ook nog een jarige kapoen in onze klas, Matheo werd in de paasvakantie 6jaar!!! Hij koos ervoor om zijn verjaardag in de klas door te brengen als een clowntje.

Geniet van de foto’s hieronder…

Tot volgende week!