Vorige week begonnen we zonder thema in de klas. Wat staat er dan centraal? Op de eerste plaats oefenen we voor het online schoolfeest en we zetten nu nog even de puntjes op de i, om het dan in zijn geheel mooi te kunnen afleveren. Daarnaast staan we ook niet stil in de klas… We begonnen ook met het herhalen van onze getallen van 1 tot 10, iedere dag een nieuw getal, een nieuwe hoeveelheid weergeven op verschillende wijzes. We doen het eerst samen in het groot in de kring, daarna gaan we elk afzonderlijk te werk. Wie alles correct heeft, mag daarna zelf nog evenveel figuurtjes kleven. Zo leren we ook rustig te werk gaan en grondig nakijken of we wel alles gemaakt hebben. We hebben ons terug even gemeten en gekeken wie de grootste is en wie de kleinste. Zijn we ook veel gegroeid bij het begin van het schooljaar?  We speelden ook een denkspelletje op de laptops in de klas, waarbij we logisch moesten nadenken en de prenten in de juiste volgorde moesten zetten. We speelden ook een vormenspel, waarbij we spulletjes moesten sorteren volgens hun vorm. Bvb een dobbelsteen moest bij de vierkantjes gelegd worden. We leerden het verschil tussen lange en korte woorden, waarbij de juf ons even wou foppen, want ‘kabouter’ is een lang woord, terwijl hij klein is en ‘reus’ is een kort woord, terwijl hij groot is. Maar de meeste kapoenen lieten zich niet foppen! We luisterden naar een leuk verhaal, samen met het tweede kleuter. We speelden het spel ‘rijmbal’, waarbij de kleuter die de bal kreeg twee rijmwoordjes moest zeggen. We speelden een spel waarbij we twee woorden samen moesten plakken tot een nieuw woord. Bvb. deur + bel = deurbel. Met de plasticine speelden we op de getalkaarten, evenveel visjes in de aquarium, het cijfer vormen, evenveel bollen in de eierdoos, splitsen van de hoeveelheid, … We vinden het sowieso superleuk om met de plasticine te werken. Ook probeerden we onze veters te strikken, maar bij de meesten verloopt dit nog wat moeilijk. Het stappenplannetje gaat mee naar huis, zodat we thuis zeker verder kunnen oefenen!!!

Nog een dikke proficiat aan Boubacar die jarig was en dit vierde als een leeuwtje en op de laatste dag vieren we nog Hannah haar verjaardag, maar bij het ter perse gaan van de nieuwsbrief… hebben we haar verjaardag nog niet gevierd. De foto van haar verjaardag in de klas volgt nog…