Deze week begonnen we opnieuw op dinsdag in de klas. We vertelden over ons weekend en ondanks het slechte weer had iedereen een leuk weekend gehad! We oefenden deze week opnieuw onze dans voor het schoolfeest, maar vanaf nu doet de juf niet zo veel meer mee… Want voor het optreden zelf, zal ze ook enkel aan de kant even meedoen met bepaalde danspasjes! We hadden ook weer een sportieve week, want we mochten sporten op dinsdag en op woensdag met meester Stijn en op donderdag gingen we terug naar het zwembad, waar we flink oefenen met de beenbewegingen van schoolslag. In de klas gaan we vooral door met de getallen en de hoeveelheden, iedere dag staat er een nieuw cijfer op de voorgrond en werken we ermee in de klas. De meesten kunnen dit al heel goed en mogen dan ook stickers plakken op hun werkjes! De zonnebloemzaadjes die we twee weken geleden zaaiden in een bak in de klas, zijn al groot genoeg geworden… Deze week hebben we ze dan ook verplant in de bloembakken in onze klastuin en op onze kleuterspeelplaats! We speelden ook een spelletje met rijmwolkjes, waarbij we het klasvriendje moesten zoeken die het rijmend wolkje had van onszelf. We leerden ook oppervlakte kennen! We bedekten een tafel met grote blokken, daarna met kleine blokken, grote bladeren papier en kleinere bladeren papier. Achteraf bekeken we hoeveel we van deze spullen nodig hadden om de tafel te bedekken en hoe snel het ging met bepaalde spullen of hoe traag het ging met andere spullen… Waarom ging het snel en waarom gebruikten we zo weinig grote blokken en zoveel kleinere blokken? Op deze vragen zochten we samen naar antwoorden. We luisterden ook nog naar een leuk verhaaltje in de kring en mochten de personages nadoen. En zoals vorige week gezegd: we hadden de laatste dag een jarige kapoen, Hannah, die als unicorn haar verjaardag vierde in de klas! (En deze week hebben we de foto erbij)

Fijn weekend! Tot maandag kapoenen, want dan zullen we onze dans filmen!