Een drukke week achter de rug… Op maandag namen we onze dans op voor het digitaal schoolfeest!!! Nog eventjes vol spanning afwachten om gezellig met de gezinsbubbel op 12 juni te genieten van de mooie optredens. Een dikke bravo aan mijn kapoenen, want jullie deden heel goed jullie best! We werkten deze week ons getallabo af, waarbij we alle getallen van 1 tot en met 10 herhaalden op verschillende manieren. We werkten ook al voor onze papa’s, want op 13juni verdienen zij een extra grote knuffel en natuurlijk een leuk cadeautje om te tonen hoe graag we hen zien! Onze juf moet de laatste dingetjes volgende week afwerken en ons cadeautje is klaar. We bekeken natuurlijk ook de eerste letter van papa eens van dichtbij en maakten daar werkjes van, op papier en op de computer. We moesten goed opletten, want de ‘p’ gelijkt wel een beetje op de ‘b’, de ‘d’ en de ‘q’; ze lijken wel broertjes van elkaar…We gingen nog even verder met het oefenen van het strikken van onze veters, maar het blijft voor sommigen wel een moeilijkere klus. Op vrijdag begonnen we ook nog even met enkele werkjes van een testje, volgende week dinsdag en vrijdag krijgen we de twee andere deeltjes. Deze week kwam meester Stijn opnieuw op woensdag en op donderdag met ons sporten. Woensdag kregen we de kans om op een speciale lange mat te mogen turnen, waarop we veel verschillende dingen konden uitproberen. De durvers onder de kapoenen, probeerden zelfs een salto uit te voeren! En op donderdag plonsden we natuurlijk in het zwembad en gingen verder met kikker-open-toe! Het zonnetje liet ons deze week niet in de steek en dus konden we ook onze klastuin weer betrekken in onze hoekenwerking!!! Op donderdag zag onze rekenhoek er een beetje anders uit. Er stond allerlei materiaal waarmee we aan de slag mochten. Meten, wegen, getallenrij stempelen, hoeveelheden weergeven, … noem het maar op en onze kapoenen hebben het uitgetest en vonden het heel erg leuk. Dus dit hoekje blijft zeker nog een langere tijd zo staan, zodat ze verder kunnen rekenen naar hartelust! Volgende week starten we een nieuw thema op, maar dit blijft nog eventjes een geheimpje. Hieronder weer enkele sfeerbeelden.

Geniet van het weekend,

Tot maandag,

Juf Lien