Deze week begonnen we op maandag met een mysterie… Onze juf had twee eieren gevonden, maar ze had nog nooit zulke gezien en vroeg dus aan de kleuters of zij dit kenden. Niemand wist meteen wat het was en gingen we allemaal aan het gokken. Het is van een kip, van een vogel, van een eend, van een schildpad…Dat waren enkele antwoorden die de kleuters gaven. Maar om het te weten, bedachten we dat we een nest moesten maken. Dus gingen we in onze klastuin op zoek naar takken en legden we ook wat gras erbij, zodat de eitjes wat zachter lagen. Brayn zei dat je er ook moet gaan opzitten, zoals een kip, om het warm te houden. Maar dat was niet zo ideaal, dus bedachten we een andere oplossing…. Een knuffelbeer erop leggen, lekker zacht en warm!!! En toen moesten we wachten tot de eitjes opengingen…’s Middags hadden we geluk!!! En wat kwam eruit??? Dinosaurussen!!! En zo kwamen we te weten waarover we gingen leren. We bekeken enkele dino’s van dichterbij: hoe noemen ze, hoe zien ze eruit, wat eten ze, waar woonden ze… Op de tweede dag hadden enkele kleuters ook nog dino’s mee, maar van sommigen wisten we de naam nog niet. Dit konden de kleuters gelukkig opzoeken in de infoboekjes die de juf meebracht. Foto of prent gevonden = tonen aan de juf en zo komen we de naam te weten! Sommige zijn wel heel moeilijk om uit te spreken, hoor! We leerden ook opgravingen doen zoals in het echt: we kunnen botten, schedels en verschillende fossielen vinden in het zand. Dit moeten we heel voorzichtig doen, met een zeefje en een borsteltje. Iedereen heeft ook een notitieblad, waarop ze kunnen zetten wat ze vonden, hoe groot het is, hoeveel het weegt en kunnen het ook natekenen. Om de fossielen nog beter te kunnen bekijken, kunnen ze ook gebruik maken van een vergrootglas. Natuurlijk zijn er ook al enkele andere spullen in de hoeken van de dino’s. Zo kunnen we woorden naleggen op de rug van de dinosaurussen en zo geven we ze extra stekels. We ondervinden ook dat we de dino meer stekels geven als we een langer woord leggen. Er is ook een zenuwspelletje, waarbij we de omtrek van de dino moeten vormen, maar we mogen maar 3keer de rand raken of er klinkt een alarmpje en dat wil zeggen dat we opnieuw moeten beginnen. In de knutselhoek mochten we zelf een dino schilderen, maar het mocht er eentje zijn die nog niet gekend is en natuurlijk mochten we ook zelf een naam uitvinden voor onze dino! Deze week deden we ook enkele testjes op dinsdag, op donderdag en op vrijdag. Dit in leuke spelvormpjes bij de juf. Natuurlijk genoten we ook weer van de stralende zon in onze klastuin en op de speelplaats! Bij meester Stijn mochten we woensdag met allerlei ballen doelpunten proberen te maken en vonden het superleuk! Donderdag namen we afscheid van onze wekelijkse zwembeurten en mochten we samen met meester en juf leuke spelletjes spelen in het water! De cadeautjes voor de papa’s werden afgewerkt en ons versje werd verder ingeoefend… Alvast een gelukkige vaderdag aan alle papa’s!

Fijn weekend en tot maandag, dan gaan we eens op bezoek naar het eerste leerjaar!