Hallo allemaal,

We zijn al een goeie week begonnen in het derde kleuter. Het is toch wel een speciaal jaartje, waar we onze laatste stappen in de kleuterklas zetten en waar we ons zullen voorbereiden naar het eerste leerjaar! We leerden elkaar wat beter kennen, want we hebben enkele nieuwe klasvriendjes bij. Op de eerste dag kozen we ons nieuw klassymbooltje. We hebben daar ook een stempel van, die we altijd op onze werkjes moeten plaatsen. Later zullen we ook onze naam erop moeten leren schrijven. Daarnaast leerden we ook de verschillende hoekjes al kennen, waarbij we in de voormiddag in de groene hoeken mogen werken en in de namiddag komen er ook de rode hoekjes bij. De meeste weten al goed waar welke hoekjes zijn, maar het opruimen blijkt nog een beetje moeilijker te zijn. We leerden onze letters van onze naam al op een speelse manier beter kennen, we mochten onze letters versieren en in de taalhoek mochten we onze letters zoeken op de wasco’s en ze op de juiste plaats na leggen. We maakten ook een werkje waarbij we evenveel keer ons symbooltje mochten stempelen als er letters in onze naam zijn. We maakten op woensdag kennis met Pistache, de muis. Hij zal af en toe eens langskomen bij ons in de klas met een verhaaltje of een liedje. Maar wat maakt Pistache zo speciaal? Hij is Franstalig en dus zal hij altijd in het Frans spreken als hij langskomt. Op woensdag mochten we voor het eerst mee met meester Stijn naar de sportzaal en op donderdag ging hij met ons mee naar het zwembad. Wij gaan iedere week mee met meester naar het zwembad en zullen er dan ook leren zwemmen.

We hadden ook al enkele jarige kapoenen in onze klas en in het derde kleuter wordt de jarige gegrimeerd in wat hij/zij graag wilt. Emma en Julia kozen ervoor om als een lieveheersbeestje hun verjaardag in de klas te vieren en Karam koos voor de stoere batman! Hieperdepiep hoera voor de drie jarige kapoenen.

Geniet van de foto’s van jullie kapoenen. Prettig weekend en tot maandag!