Deze week was een uitloopweekje van superhelden en van de nieuwe klas. We leerden al enkele wiskundige spelletjes kennen op de chromebooks en mogen vanaf nu zelfstandig in de computerhoek werken. We leerden ook onze naam zelf schrijven, wat voor sommigen al vrij vlot ging en voor anderen nog een werkje is. We vulden ook patronen aan van superhelden. Op woensdag kregen we turnles van onze klasjuf, eerst deden we enkele yoga-oefeningen om ons op te warmen, daarna speelden we enkele reactiespelletjes en ook nog een stoelendans met tapijtjes ipv stoeltjes. Op het einde om onze spieren weer tot rust te laten komen, deden we enkele ademhalingsoefeningen. Deze week kozen we ook voor de eerste keer een nieuw thema. De kleuters kregen de keuze tussen 3 verschillende thema’s. Per thema stonden enkele spullen op een stoel en we bespraken deze dingen. Daarna werden brievenbusjes erbij geplaatst. tijdens hoekenwerk mocht iedereen, om beurt, zijn/haar symbooltje in het brievenbusje van hun keuze steken. In de namiddag deden we de busjes open en kwamen we te weten welk thema de meeste stemmen kreeg. We zullen dus werken rond ‘GEVOELENS’. Deze week hebben we dan ook al bespreken wat we al weten over de gevoelens en mochten de kleuters ook ideetjes aanbrengen om in de klas te doen rond gevoelens. Maandag begint het thema echt. Heeft u spulletjes die met ons thema te maken hebben? Dan mag u deze zeker meegeven om te tonen en om aan onze themaboom te plaatsen. (Graag naamtekenen)

Vorige week vrijdag gingen we kijken met alle kleuters naar de blijde intrede van de reus Soupapke. Maar ook de drone in de lucht kon aan onze aandacht niet ontsnappen.

Prettig weekend, tot maandag!