Deze week begonnen we aan het thema ‘Mijn gevoelens’. We leren we de verschillende gevoelens van dichterbij kennen en herkennen, erover vertellen, begrijpen waarom iemand zich zo voelt, … We begonnen met enkele korte toneelstukjes van onze klasjuf en de meester, die wij soms wel grappig vonden, maar waarbij enkele gevoelens heel duidelijk aan bod kwamen. Daarna gingen we naar de klas en versierden we onze themaboom met allerlei spullen die te maken hebben met gevoelens. De kleuters die iets meegebracht hadden, mochten het tonen, erover vertellen en natuurlijk ook bij de boom plaatsen. In de knutselhoek gingen we deze week aan de slag om een gevoelenspaal te maken. De kleuters schilderden een buis met de kleuren die ze zelf graag zien, daarna worden er enkele gevoelens bevestigd op de buis. Zo zullen ze hun gevoel via de gevoelenspaal kunnen duidelijk maken. We luisterden naar het verhaal vol emoties, waarbij het duidelijk is dat je soms verward kunt zijn en het niet goed weet hoe je je voelt. Het verhaal werd daarna ook nog eens gespeeld met de bijhorende popjes. In de klas, kunnen we ook met de gevoelensmonstertjes spelen in onze taalhoek. Waar we vertellen aan elkaar hoe we ons voelen, maar we spelen ook samen spelletjes waarbij we situaties en gevoelens uitvinden. Bij ieder gevoel, hoort er wel een gevoelensmonstertje, dus we moeten dan wel met de correcte monster spelen. We leerden een matrix maken van dieren en kindjes met bepaalde gevoelens, we vertelden aan elkaar in welke situatie we nieuwsgierig kunnen zijn of bij welke situatie we woedend zijn. We speelden buiten een reactiespel waarbij onze juf een prentje/situatie toonde en we naar het gevoel mochten lopen die wij hierbij krijgen. Zo leerden we ook dat niet iedereen altijd hetzelfde gevoel heeft. Bij de donder en de bliksem, waren sommigen bang van de luide knallen en anderen zeiden dat ze daar boos van worden.

Volgende week werken we nog een weekje verder over onze gevoelens! Vergeet niet dat het maandag ‘Ezel-maandag’ is en dus blijft onze klasdeur een dagje langer gesloten.

Tot dinsdag!