Deze week begonnen we pas op dinsdag, want we konden weer genieten van de jaarlijkse Ezelsfeesten in Kuurne. En meteen kregen we er een nieuw vriendje bij in onze klas. Welkom Noah! We leerden de lettergrepen van wat dichterbij kennen in kleine groepjes bij de juf. Eerst klapten we onze eigen naam en elkaars naam. We moesten daarna ook kunnen vertellen hoeveel keer we geklapt hebben. Om het iets gemakkelijker te maken, gingen we kloppen met onze vuist op de tafel en telkens we de tafel raakten, popte er een vinger omhoog. Zo zagen we meteen hoeveel lettergrepen we hebben. Eens we dit goed konden, gingen we nog een stapje verder en kleurden we onder de prentjes evenveel bolletjes als we lettergrepen klapten. We bekeken ook enkele kunstwerken op de computer en gingen daarna bij 1 van de 4 basisgevoelens staan. Waarom voel jij je boos bij dit kunstwerk? Omdat er veel rood in zit. Maar sommigen kozen ook voor bang, want rood is vuur en gevaarlijk. Op donderdag gingen we dan onze gevoelens linken aan muziekfragmenten. We speelden ook een wiskundig spelletje waarbij de gevoelensmonsters hun getalbeelden kwijt waren en dat wij ze uit de paddenstoel moeten halen en terug bij het juiste monstertje leggen. Op woensdag leerden we na het sporten met meester Stijn een liedje aan over onze gevoelens. We zongen over bang zijn, boos zijn, verdrietig zijn en gelukkig werden we steeds weer blij op het einde van iedere strofe. We werkten onze gevoelensbuis af in de knutselhoek. En om het thema af te sluiten keken we met zijn allen naar een tiktak vol gevoelens! We hadden ook nog een jarige kapoen in onze klas, nl Sekou en hij koos ervoor om als spiderman zijn verjaardag te vieren.

Volgende week beginnen we met een eerste project in de kleuterschool, waarbij we met alle kleuters samenwerken in 1 thema. Op vrijdag 20 oktober sluiten we ons project af op het eerste kleuterforum van dit schooljaar!