Deze week begonnen we aan het thema ‘HERFST’. We begonnen met een brainstorm en hier kwam vooral naar voor dat velen onder de indruk waren van de storm Ciarán. Daarnaast werd al snel duidelijk dat we de natuur in moesten trekken. De herfst gaan bekijken, voelen, horen…

Onze uitstap naar de Groene Long werd verplaatst naar donderdag, maar op maandag trokken we onze laarsjes al aan op ons eigen groen domein. Eerst vertelde onze juf verschillende weetjes bij de bomen, bij de paddenstoelen, bij de boomstronken, … Daarna kregen we allemaal een zoekblad. Wat vinden we allemaal van de herfst terug op ons domein? De kleuters gingen gericht op zoek naar de spullen op hun blad en kruisten aan wat ze vonden.

We leerden ook enkele herfstspullen beter kennen, we weten nu het verschil tussen een tamme en een wilde kastanje. Die hebben we ook kunnen voelen, maar ‘auw’ die ene prikt hard! En in onze ontdekhoek liggen verschillende noten, bolsters, takjes, … om mee te spelen.

In de knutselhoek gingen we aan de slag met de herfstkleuren. Die we te weten kwamen op onze natuurwandeling. We maakten allemaal een supermooi schilderij van een herfstboom. Hierbij merkten we op dat sommigen heel goed hadden gekeken naar de bomen buiten, want ze zien er heel erg echt uit!