O wat zijn we blij! De sint is weer in het land! En natuurlijk werken we rond de sint en de pieten in de klas. We leerden al dat er hele kleine spiekpietjes bestaan die zich verstoppen in onze huisjes, in onze school, in onze klas, … overal waar kindjes komen. En zij briefen door aan de sint of wij flink zijn en wat wij heel graag zouden krijgen.

We leerden enkele woorden beter kennen in onze klas. We speelden hier dan ook een spelletje mee, waarbij we kriskras door elkaar met een prentje moesten lopen en op het belsignaal per twee de woorden moesten wisselen. In de knutselhoek gingen we aan de slag om een eigen pietenmuts te maken en mochten we ook vrijblijvend een stoomboot maken.

We speelden een spel met lettergrepen, waarbij we eerst evenveel beertjes moesten nemen als er lettergrepen in het woord zijn. Daarna gingen we individueel aan de slag met een werkje over lettergrepen.

Op donderdag gingen we voor de eerste keer naar de bibliotheek, waar we al spelenderwijs kennismaken met hoe we aan de slag gaan om een boekje te kiezen. Op het einde mochten we dan ook allemaal een boekje kiezen om mee te nemen naar de klas. Deze worden in onze boekenhoek geplaatst. In de boekenhoek zijn er nu ook luisterverhalen die aansluiten bij het thema, waarbij de kleuters een code moeten scannen en zo één van de digitale prentenboeken te zien en te horen krijgen.