Eerst en vooral: mijn beste wensen voor het jaar 2024! Aan iedereen veel geluk, veel plezier en een goede gezondheid!

We begonnen het nieuwe jaar met een themaloze week, waarin we op zoek gingen naar een nieuw thema. Samen met de kleuters uit K2 mochten we stemmen welk onderwerp ons nieuw thema zal krijgen… We konden kiezen tussen ‘verkeer’, ‘de drie biggetjes’ en ‘de ruimte’. De overgrote meerderheid ging naar ‘de ruimte’.

We hebben ook met zijn allen nagedacht wat we allemaal te weten willen komen. En er kwamen heel wat leuke en interessante vraagjes naar voor. bvb hoe komt het dat de maan verandert van vorm?, kunnen we op de zon lopen?, hoeveel planeten zijn er?, waarom heeft de ene planeet een ring en de andere niet? , … Het blad werd vol gekriebeld met vragen, waar wij in ons thema samen op zoek zullen gaan naar de antwoorden!

Deze week hebben we de mini-loco’s leren kennen. Hierbij kunnen we verschillende opdrachten uitvoeren en de cijfers op het antwoordplaatsje leggen. Als we met alle vragen klaar zijn, klikken we de doos dicht en kunnen we zelfstandig controleren of we het allemaal juist hadden. De mini-loco’s komen ook in onze hoekenwerking terecht.

We hebben onszelf nog eens gemeten deze week en zagen dat we allemaal flink gegroeid zijn bij het begin van het schooljaar! Maar we gingen ook rupsen meten en vergelijken met ‘Ramon de Rups’. We tekenden over onze vakantie en mochten hierover ook vertellen bij de juf. Ze schreef ons verhaal op, zoals we het zelf vertelden.

We speelden ook een luisterspel, waarbij we verschillende geluiden moesten herkennen. Gelukkig hadden we prenten om uit te kiezen, want sommige geluidjes herkenden we niet meteen. Dit spelletje vonden we zo leuk, dat we het twee keer speelden.

Op donderdag trokken we opnieuw naar de bib. Deze keer een korter bezoekje, waarbij we de boekjes omruilden voor nieuwe.

We hadden ook al een jarige kapoen in de klas, Oumou mocht 6kaarsjes uitblazen!