Jaja, we zijn vertrokken op een spannend avontuur richting de ruimte! De eerste dag maakten we kennis met Paxi, een ruimtewezentje die samen met ons de ruimte beter wilt leren kennen!

Nadat we de ruimte in het algemeen bekeken, leerden we eerst de astronaut en de raketten beter kennen. Dit was dan ook meteen de start om zelf een raket of ander ruimtetuig te knutselen in de knutselhoek. Deze week mochten we ze bouwen en volgende week mogen we ze versieren. Er zijn enkele spectaculaire ontwerpen van raketten, ufo’s, satellieten, …. Daarna gingen we natuurlijk verder met ons onderzoek van de ruimte. We begonnen met de planeet ‘aarde’, daarna kwam de maan aan bod en kwamen we te weten hoe die soms verandert van vorm. De zon kwam ook deze week aan bod. Volgende week trekken we naar andere planeten…

In de computerhoek kunnen we kiezen tussen verschillende spelletjes over de ruimte. We moeten goed kijken op het blad van de juf om te weten welke we mogen kiezen. Ook leerden we via een stappenplan hoe we terug moeten keren om een nieuw spel te kunnen kiezen.

Onze poppenhoek is omgetoverd naar de ruimtekamer. We kunnen daar de raket lanceren met de computer en kunnen de raket besturen. Via de geluidsknoppen kunnen we aftellen naar de lancering en te weten komen of de lancering er succes was of niet. We kunnen de ruimte beter bestuderen door de informatieve boeken te bekijken. We kunnen de sterren bekijken, we hebben een onderzoektafel en ook een donkere ruimte om de lichtgevende sterren beter te onderzoeken.

En natuurlijk konden we de sneeuw niet zomaar aan ons voorbij laten gaan! Donderdagnamiddag gingen we lekker in het sneeuw spelen ipv in onze klashoekjes. Dat was dolle pret! We vulden ook een emmer met sneeuw en namen deze mee naar de klas. Wat is hiermee gebeurd de dag erna?

We hadden ook deze week weer een jarige kapoen. Zaynab koos om als ladybug de 6kaarsjes op de taart uit te blazen!