De laatste week voor de krokusvakantie is het altijd tijd voor carnaval! Deze week namen we enkele spullen waar van carnaval en versierden we onze themaboom. In de boekenhoek konden we met de tablets naar verhaaltjes kijken en luisteren over carnaval.

We namen ook muziekinstrumenten waar en mochten hiermee experimenteren. Daarna hadden we ook een gesprekje over de muziekinstrumenten: welke is mijn lieveling en welke vind ik niet zo leuk en waarom?

In de letterhoek mochten we woordjes opzoeken op de Chromebook in google om zo te weten te komen welk prentje we erbij mochten kleven. In het begin waren de meeste kleuters wat onzeker van het vinden van de letters, maar na het tweede woordje hadden ze door dat ze dit eigenlijk al flink kunnen en werkten ze sneller en zelfstandiger door!

In de knutselhoek mochten we zelf kiezen welk masker we wilden maken. De juf had verschillende kartonnen vormen, waaruit we mochten kiezen. De ene wou een vlinder en nam een groot rond bord, de andere wou een piraat en nam een groot en klein rond bord, voor de vleesmuis werd gekozen voor een rechthoekige vorm… De juf hielp met het tekenen van hun vormen en hielp met oortjes tekenen. De kleuters knipten de vormen uit en de ogen werden geprikt. Daarna mochten we ons masker versieren met verf, stukjes papier, pijpenragers, moesjes, …

Donderdag mochten we opnieuw naar de bib, om nieuwe boekjes en we speelden een leerrijk bibspel.

Vrijdag sluiten we onze week af met een heus carnavalsfeest met kostuums, muziek, slingers en confetti!

Fijne vakantie!